paulinus
siatkówka / Ekstraklasa mężczyzn
siatkówka / Ekstraklasa mężczyzn -
Oświadczenie Zachodniopomorskiego Związku Piłki Siatkowej
Zachodniopomorski Związek Piłki Siatkowej w temacie ostatnich wydarzeń związanych ze Stocznią Szczecin. Poniżej publikujemy pełną treść oświadczenia (pisownia oryginalna).

W ostatnich dniach bardzo głośno się zrobiło wokół klubu KSP Stocznia Szczecin z powodu jego aktualnej trudnej sytuacji finansowej. Z ogromnym przejęciem i zainteresowaniem przebieg wydarzeń obserwuje cały zatroskany siatkarski świat. Warto jednak pamiętać, że drużyna przyciągała uwagę od kilku dobrych miesięcy, po tym jak w projekcie odbudowy siatkówki z zachodniopomorskim zgodzili się wziąć udział znamienici siatkarze z Bartoszem Kurkiem i Lukaszem Żygadło na czele.

W tych trudnych dla klubu chwilach warto pamiętać, że pomysłodawcą odbudowy siatkówki na poziomie ekstraklasy był od samego początku aktualny prezes klubu KPS Stocznia Szczecin Jakub Markiewicz. To on w 2014 r. założył nową strukturę w postaci siatkarskiego Espadonu Szczecin, inwestując w projekt niemałe własne środki finansowe na jego funkcjonowanie, ogrom prywatnego czasu i całe swoje serce.
Projekt nie ograniczał się jedynie do gry na poziomie seniorskim. Świadom tego zadania Markiewicz inwestował też i finansowo pomagał młodzieżowym zespołom w regionie. Pełniąc funkcję prezesa Zachodniopomorskiego Związku Piłki Siatkowej zdjął z najmniejszych klubów obowiązek pokrywania kosztów związanych z sędziami w rozgrywkach wojewódzkich. Przez dwa sezony 2016/2017 oraz 2017/2018 koszty te przejął w całości ZZPS.

Jakub Markiewicz jest także inicjatorem powstania Szkoły Mistrzostwa Sportowego dla chłopców w Policach, do której to szkoły trafili najzdolniejsi zawodnicy z młodzieżowych zespołów regionu.

To tej pory zawsze wywiązywał się z danego słowa - zawsze dotrzymywał zawartych umów.

Dlatego Zachodniopomorski Związek Piłki Siatkowej zawsze będzie stał po stronie tak oddanemu siatkówce Człowiekowi jakim jest Jakub Markiewicz i w pełni popierał jego obecne działania mające na celu uratowanie tej pięknej dyscypliny sportu także na najwyższym ligowym poziomie.

Prezes ZZPS
Dariusz Jagiełło
źródło: Zachodniopomorski Związek Piłki Siatkowej / własne

Ruszyła ZIMOWA REKRUTACJA do redakcji portalu LIGOWIEC.NET! Interesujesz się piłką nożną? Siatkówką? Piłką ręczną? Koszem? A może jesteś fanem biegania? Tenisa? Albo jeszcze innych dyscyplin sportowych? Znasz jak własną kieszeń rozgrywki okręgówki, A klasy, B klasy a może i C klasy? Chcesz poczuć atmosferę trybuny prasowej i uczestniczyć w wydarzeniach sportowych od zaplecza?

Wykorzystaj unikalną szansę i dołącz do załogi naszego portalu. Poszukujemy osób energicznych, które potrafią pisać, opisywać wydarzenia sportowe lub maja przemyślenia własne i chęć pisania reportaży i felietonów. Jeśli chcesz się rozwinąć i zrobić krok w kierunku profesjonalnego dziennikarstwa - dołącz do nas.

Co oferujemy? Na początek możliwość bywania na trybunie prasowej i przysłowiowy 'wpis do CV'. Stałym współpracownikom dajemy możliwość rozwoju, a najlepsi mogą liczyć na regularną płatną współpracę, stałe akredytacje na mecze i dodatkowe nagrody.

Jak zacząć? Wyślij swoje imię i nazwisko wraz z krótkim opisem - co Cię interesuje, czym chciałbyś/chciałabyś się zająć, skąd jesteś oraz czy masz na koncie doświadczenia dziennikarskie. Dołącz do tego kontakt do siebie - telefon/facebook u wyślij na maila redakcja@ligowiec.net. Skontaktujemy się z Tobą!

poprzedni grudzień 2018 nastepny
piłka nożna/A klasa: 1
piłka nożna/Ekstraklasa futsalu: 1
piłka nożna/klasa okręgowa: 1